2 mars 2009

Dags igen

Onsdag morgon
Då var det återbesök för Caddie på Västra Djursjukhuset i Göteborg. Ann-Mari skulle på nytt kolla upp hennes små äggstockscystor (inte helt ovanligt bland lite äldre tikar och brukar vanligtvis inte ställa till problem). Det visade sig att en cysta nu blivit ganska stor, och Ann-Mari rekommenderade operation då det förr eller senare brukar leda till livmoderinflammation. Vet att detta ingrepp är en ren rutinoperation och att återhämtningen går jättesnabbt. Men jag verkligen hatar att Caddie skall upp på operationsbordet igen...ångest!!! För övrigt är allt ok, vilket är otroligt skönt. Caddie står högt i kurs hos personalen på Västra, dom tycker hon är sååå cool, trevlig och söt. Och att höra Ann-Mari säga att "lilla Caddie är något utöver det vanliga" värmer förstås mattes hjärta lite extra.

Torsdag kväll
Och Birdie började kräkas, å kräkas...å kräkas. Hela natten höll hon på, och som ett brev på posten fick hon nu också diarré. Vid lunchtid på fredagen var det inte så mycket raket i Bizzi Bi, hon var snarare rätt risig och allmäntillståndet försämrades fast kräkningarna hade upphört. Det var bara att ge sig iväg till Göteborg igen. Birdie undersöktes och vätskades upp och jag inhandlade både vätskeersättning och dietfoder. Och hon blev snabbt glad och pigg igen. Men det var fortfarade problem...hennes diarré avtog inte utan den ökade istället trots att hon bara fick vätskeersättning, så i söndags morse var det åter dags att bege sig till Djursjukhuset. Birdie blev självklart inlagd och jag har precis fått rapport om att allt går åt rätt håll och i eftermiddag skall hon få lite fast föda. Och förhoppningsvis får jag hem min lilla raketunge imorgon eftermiddag!

Varför?!
Måste dom stoppa i sig precis allting...suck..

Slutligen
Vill jag passa på att berömma och rekommendera Västra Djursjukhuset i Göteborg (www.vastradjursjukhuset.se). Helt suveräna! Tack för att ni finns!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmmm undrar oxå just det VARFÖR ska dom äta allt..DOm får ju en fin blandning av Eukanua och hästskit...Kramar från Limmerhult

Anonym sa...

Tänker på dig och undrana och hoppas att allt går bra!
//Ullis

Mats sa...

Du.. Exakt samma med Kita ! Började spy i förr-förra veckan på torsdag kväll. på fredag morgon var hon skakig, uttorkad och ville varken dricka vatten, afil eller välling.Var hos vet. i Lerum samma dag, fick dropp och antibiotika. fick med mig ID-foder hem.. Piggnade till lite på lördag med sedan diarre´ och sämre igen. På måndag sket hon reent blod i stora pölar i snön. LÅg sedan på dropp hos lokala veterinären tills på Torsdag förra veckan. Nu går hon på antibiotika, majsvälling, Zantac mm.. Men hon har hämtat sig. Kontraströntgen sa inget. Dropp var inget kul heller tyckte Kita, som plockade av sig kanylen hela tiden.. Hon pillade upp bandaget runt kanylen å ryckte helt sonika ut den :) / Mats

Anonym sa...

usch vad hemskt stackars Birdie. Tarry hälsar och säger att han vet hur det känns. Han hade ju en sån omgång i nov/dec.
Kram från oss här på Fridhem