4 januari 2007

Flugan flyger fram

Fly är nu lite över nio månader och flyger fram i terrängen. Hon, Tee, och ibland också Caddie, har riktiga rejs vid promenaderna. Fly är så snabb, så snabb och fintar Tee så hon blir alldeles ställd. Fly har oftast något i munnen - från minsta löv till största gren (typ mindre stock).
Däremellan är hon faktiskt lugn och sansad (som tur är!).
Gerry tränar stadga, fotgående och basicövningar med dummies. Vi testade ett sök med vilt och jäklar vad det gick! Upptagen av fåglar och kanin gick blixtnabbt och med inleveringar i full fart. Sån't gillar vi! I helgen prövade vi löpa med apportkastare, och även detta löste hon på ett utmärkt sätt.
Fly har också varit med om sitt allra första kvällssträck. Det blev en helt spontangrej då jag och Gerry for till "stamstället" med vår traditionella nyårskorg till Frenne Jägare. Det var kvällssträck på gång och Frenne övertalade oss att vara med...i jeans och lågskor. Gerry fick låna bössa och eftersom vi bara hade Fly med i bilen så fick det bli så. Hon satt lugn och uppmärksam bredvid mig, men det blev inget apporterat för hennes del...varför inte?!...hm...fråga hennes husse "bom"...

Inga kommentarer: