16 januari 2007

Trevlig helg men obehaglig närkontakt med Per


På söndagen träffade vi bl.a. våra valpköpare Hampuz med Whiskey och Bosse med Lizzie.

Besöket hos Cinna och Calle på Limmerhult var jättetrevligt! Det var så länge sedan vi träffades! God mat och dryck, mycket prat och så hundträning förstås. Limmerhult är så fint! Och vilken natur! Helt perfekt för hund och häst!
På lördagen tog vi en tvåtimmarspromenad där vi stannade till ibland och gjorde några olika markeringsövningar med hundarna. Halvsyskonen, dalmasen Göran och dalkullan Caddie, var riktigt på hugget och det gick fort och stooort. Det var nästan "dalasöksvarning" på det hela. Men, men, lyckliga var dom! Övriga hundar var inte fullt så yviga utan mer precisa.
Söndag förmiddag bjöd på kraftig vind och tidvis också regn och hagel. Typiskt när vi skulle träffas ett helt gäng för hundträning och korvgrillning! Men ut i skogen gick vi....och den kraftiga vinden bara ökade...och ökade...till slut blev det riktigt otäckt och vi fortsatte vår hundträning ute på öppna fält(!) med "kända platser". Hundarna gick som sjutton och Tee och Fly gjorde övningar med avstånd som vi tidigare aldrig prövat! Till slut kunde vi bara inte fortsätta...det blåste för jäkligt! Vi gick in för korvgrillning i det härliga köket och med för ändamålet lämplig bakugn. Någon ström fanns ju inte längre och plåten på skorstenen hängde lös, grenar knäcktes och vinden bara ökade. Träningskompisarna började försöka ta sig hemåt, någon kom tillbaka på grund av fallna träd över vägen...
Vid 15-tiden började vi dom 40 milen hem till Skåne. För att sammanfatta resan...den var obehaglig, särskilt vid Ljungby där träden låg som plockepinn. Men hem kom vi och välbehållna!
Men det är inte utan att man börjar fundera...hur stor "hundidiot" är man egentligen?!

Inga kommentarer: