6 oktober 2009

En helkväll i soffan

Hela lördagskvällen tillbringade jag i soffan hos brorsan med familj i Dannike...Peter och Olle berättade om sina äventyr i Norrland respektive Danmark.
Peter som jagat älg med Akela hos en valpköpare "mitt uti ingenstans" på oändligt stora marker (där filmen Jägarna spelades in). Han beskrev speciella och härliga norrlandsgubbar...man tror knappt att det är sant. Peter berättade också om hur han och ytterligare två jägare bar och slet när dom skulle få ut en skjuten älgen. Älgen grovstyckades på plats på grund av att det inte fanns någon möjlighet att ta sig fram med ett endaste fordon och därefter blev det tre vändor och sammanlagt 1,5 mil...men då väntande belöningen...ett halvt dricksglas norrländsk vodka med några nyplockade lingon som "dekoration"...hm...
Olle som under två veckors tid praktiserat på ett stort gods beläget på Lolland vid tyska gränsen berättade bland annat om rapphönsjakter, kronhjortshägn, grythundsträning och en stor tävling för stående fågelhundar. Vilken upplevelse för Far och Son!

Yngste brorsan Ulrik med familj är också hemkommen från Willhelmina. Där har det självklart också jagats älg. Ulrik kom inte till skott men det gjorde sambon Rebecca, hon hade turen att fälla två. Grattis Rebecca!

1 kommentar:

sussie. Isiss & Fame sa...

är ju min goa kompis som sköt 2 älgar =)
ha det gott // Sussie med yrvädret Fame som var ngr dagar hos din brorsa & Rebecca =))