20 november 2006

Valpträff


Olle och Grizzly


Nicklas och Bella


Elin och Dina


Lotta och King

Igår hade vi valpträff. Tyvärr blev det några återbud, men det blir ju fler träffar framöver!
Vi började med en "sen frukost" hos oss och fortsatte sedan ut till skogen och startade upp med jaktlydnad. Och det var fint att se kontakten mellan hund och förare!
Allt fungerar så bra! Hundarna har utmärkt stadga och är mycket följsamma. Det känns så skönt att få bekräftat att förarna verkligen lägger ner tid på detta!
Därefter drog vi ett släpspår med and...herregud vilket intresse! Snabbt som sjutton togs spåret och anden levererades stolt in till matte eller husse.
Så var det dags för "testet"! Jag och Gerry ville se varje individ på en markeringsövning, där hundens markeringsförmåga, koncentration och näsa verkligen prövades. Faktiskt en ganska avancerad övning för dessa unga hundar. Samtliga löste detta helt problemfritt och alldeles utmärkt så vi var jättenöjda!
Sedan blev det lite vila för "flugorna" och korvgrillning för oss.
Efter korv och fika var det dags för lite självständigt arbete. Då det var debut för några av hundarna blev det givetvis ett helt öppet sök men de som prövat förut fick ett mer dolt. Och som hundarna arbetade! Man blir så glad!
Dagen avslutades med att varje hund fick hämta en markering med and. Denna and apporterades också snabbt och lätt in av samtliga hundar.
Intrycken av denna dag gör en alldeles varm i hjärtat! Vilka valpköpare vi har!
"Flugorna" är så arbetsvilliga och har sån härlig attityd att man blir alldeles lycklig! Men det gäller att skynda långsamt och inte lockas att "köra på"! Som sagt...ta det lugnt!

Inga kommentarer: