3 november 2006

Våtdräkt på!


Våtdräkt på! Tiger och Pia's spanieler väntar på
apportering vid "Holmarna".

Igår var det en heldags andjakt på vårt "stamställe". Vackert väder men kallt samt lite vitt på backen och det var även en tunn is på vissa av dammarna.
Vi startade och avslutade dagen tufft...först Våtmarken och sist Erövringen. Erövringen gjorde igår verkligen skäl för namnet. Mycket fälld fågel i dessa täta oändliga vassar med inslag av vattensamlingar och ren dy och flera av hundarna gick helt enkelt in i "väggen". Väldigt trötta och frusna tog dom helt enkelt slut och det blev massage och täcke på!
Prinsessan fixade kylan och Erövringen. Av hennes uppträdande på lördagens jaktprov märktes inte ett dugg förutom att hon emellanåt ser lite stel ut i ländryggen och "flänger" lite med höger bakben. Men ett återbesök hos Kiropraktorn gör nog susen! Hon matade på in i det sista och är så stark! En som också matade på och kan göra detta hur länge som helst är Agnetas fantastiske Kuling. Vilken jakthund!!!
Husse höll dock tillbaka gammeltigern på slutet. Gammeltigern har en enorm vilja, men vi vill absolut inte riskera något!
Caddie apporterade under förmiddagen sin första skammade kanadagås. Den "krånglade" men Caddie var bestämd och målmedveten och fixade hem den till matte.
Idag är det vila och lätt promenad som gäller, för imorgon skall vi på't igen!

Inga kommentarer: