6 november 2008

Länge sedan sist


Detta är snart tvååriga Tuva från Tigers sista kull.

Har inte bloggat på över en vecka...men, men...

Har varit på möte med SSRKs informationskommitté fredag till lördag, och där träffade jag bland annat en väldigt charmig taxfröken vid namn Valsa och en jättefräsch 13-årig labradortik. Joy gjorde mig alldeles varm i hjärtat…det är något visst med gamla hundar.
Hundarnas husse bjöd på en aptitretare före den gemensamma måltiden på fredagskvällen…whisky….och ni som känner mig vet att jag tyvärr inte uppskattar denna dryck, trots mina idoga försök med att provsmaka alla dess varianter och sorter. Men äntligen! En whisky som både doftade och smakade helt ok. Nu var det ju inte vilken whisky som helst, utan en 18-årig single malt från Skottland. Den är lagrad i sherryfat så kanske det var därför jag gillade den?!

I början av veckan tillbringade jag ett par timmar på Västra Djursjukhuset. Dock inte med egen hund utan som ”sällskap” till min bror då hans gråhundstik skulle få en allmän genomgång. Brorsan har nämligen under en längre tid haft en känsla av att Akela inte är riktigt ok. Och känslan som från början bara varit diffus har nu blivit mer och mer påtaglig.

Liknande känsla har Hampuz med sin Wirre efter helgens starter i öppenklass. Det är ju inte alltid man lyckas på prov, men Hampuz känner helt enkelt inte igen sin hund.

Nu till mer positiva saker…Hunta är nu nästan helt ok igen efter vildsvinsattacken. Såren har läkt så snabbt att till och med veterinären är imponerad. Skönt!

Idag är det sex månader sedan Caddie opererades, och hon är hur pigg och fräsch som helst. (Jag har full koll på antal dagar eftersom det är en stor risk för att icke önskvärda saker dyker upp inom ett halvår.) Och jag hoppas, hoppas att det fortsätter så…Min Prinsessa!

Fick ett mail som jag blev så jätteglad för! Mailet var från Jan-Erik som har en tik ur Tigers allra sista kull. Jan-Erik beskriver sin snart tvååriga Tuva (se bild ovan) som en otroligt läraktig och lydig hund med stark vilja och mycket go’.


Nu är det dags för en hundpromenad i det vackra vädret. Känner mig äntligen helt frisk efter nästan precis en månads kombination av influensa och förkylning. Fast det återstår ju en viktig sak…mina ”ögonproblem”. Min rent ut sagt dåliga syn besvärar och begränsar mig mer och mer. Efter många turer hit och dit var jag i tisdags hos en ögonspecialist i Göteborg. Trodde givetvis att det handlade om en ren rutinundersökning inför kommande ingrepp. Men ack nej! Fick enbart veta att mitt höger öga måste opereras…som om jag inte redan visste det!? Detta konstaterades ju i maj förra året! Dessutom är tydligen mitt redan åtgärdade vänster öga inte helt hundra. Nu skall remiss skickas vidare….tror jag blir tokig snart!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med lite "liv" i bloggen igen! Men höörudu, har man sagt A så får man faktiskt säga B ..... vad sjutton HETER den där whiskyn då? Den måste ju varit något utöver det vanliga om du tyckte den var drickbar!

Härligt med Caddie att hon fortsätter hålla sig piggelin, hoppas det vara så läääänge, läääääänge!

/Kram

Anonym sa...

Ja Jörgen är ju nästan whiskey expert men jag säger bara Blääää för sån skit..Luktar gammal fyllgubbe om dom när dom har druckit oxå...Kram kram