25 juli 2009

Jag har träffat Olles Darling

Brorsans 17-åriga pojk Olle har med sparade pengar köpt en egen jakthund, och i början av veckan inhandlades den första alldeles egna hagelbössan. Samtidigt passade Pappa Peter på att köpa ett nytt kulvapen och Sonen fick då överta farsans "gamla" bössa. Sista skjutprovet för jägarexamen avklarades i torsdags så nu är Grabben redo!
Valet av ras har Olle noga övervägt...det blev drever. Stamtavlor och uppfödare granskades ingående innan han bestämde sig för en liten familjeuppfödning i Småland. Och igår fick jag alltså träffa Olles charmiga Darling som nu är 10 veckor. Fast egentligen skulle hon inte ha stamtavlenamnet Darling utan Diva, men det blev någon tokig förväxling vid chipmärkning och veterinärbesiktning så nu går hon under namnet Diva-Darling. Själv tycker jag att Darling är ett ashäftigt namn på en drevertik, men det kanske inte är så kul för en tonårsgrabb att ropa Darling i skogarna framöver...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Drevrar brukar byta namn till "drever dj...." i vuxen ålder.

Lena sa...

Herregud det namnet fick valpen innan hon var född...Olle har det inte haft det lätt med en mor och far som i början ropade drever dj...och den söta valpen kom. Spännande med en ytterligare ny hundras i vårat hem.Diva är härlig, enveten med speciella egenskaper. Idag badat hejlöst med en badtokig gråhund som bara vill hämta dummies och sen göra tunnlar på sig själv i sanden så det ryker, inte lätt att ligga och sola.Taxen Bente simmar ej så gärna men doppar gärna benen men idag förstod hon att man kunde få frolic om man simmade ut till badfolket så även hon tog en simtur...vad gör man inte för lite godis.