3 september 2007

Fantastisk Andjakt och Gula Änkan

Champagne till Gerry och Caddie!
I lördags fick vi uppleva en fantastisk Andjakt på Nya Stället i Blekinge skärgård. Det var en riktig högsommardag, nästan helt vindstilla och väldigt varmt och egentligen inte alls bra förutsättningar för jakt på änder. Under förmiddagen var det två drev och direkt efter den goda lunchen var det dags för Havet. Skytt med apportör placerades ut på kobbar och skär i den vackra skärgården. Havet kräver ju dock sin Apportör, och själv var jag lite orolig för hur Tee skulle fixa det hela. Hon är ju fortfarande tämligen oerfaren, och jag kunde inte be någon annan apportör om hjälp om det skulle "köra ihop" sig. Men Tee skötte sig alldeles utmärkt och jag konstaterar återigen att hon är väldigt lik sin Far. Det värmer i hjärtat!
Caddie var med Gerry vilket fungerar till hundra procent. Prinsessan är överlycklig för att jakterna äntligen är igång och Gerry var mycket nöjd med hennes arbete.
Vid Paraden överlämnades Det Särskilda Priset – en flaska Champagne – till den skytt som lyckats fälla dagens enda ”ålakråka” (skyddsjakt). Denna skytt kallade då fram sin Apportör, Gerry med Caddie, och överlämnade Gula Änkan till honom. En fin gest!!!
S0m sagt, en helt fantastisk dag!

Inga kommentarer: