1 oktober 2008

Så jädrans kul!


Tre Tigerbarn, och kullsyskon, startade på årets Mästerskap. Fr.v. NordJCh Moorman's Look High "Haj", SJ(j)Ch Moorman's Look Alike "Caddie" och SJ(a)Ch SJ(j)Ch NJCh Moorman's Look Nice "Tigra".



Station 3. Domare Sören Norén, och ett av mina favoritekipage sympatiske norrlänningen Micke Rönnbäck med sin härliga Fixa (de hamnade slutligen på en fin tredjeplats). Micke och Fixa's parkompis är Maria med Arraks.


Lasse, här tillsammans med Mats Isaksson, lägger upp taktiken inför start på station 3.


Här kommer en nöjd och glad Ann med Tigersonen Haj efter ett näst intill klockrent arbete som belönades med dagens näst högsta poäng på station 2.

Då är man hemma igen efter min och Caddies tur till Dalarna och årets Retrievermästerskap. Åkte till Uppfödarna i onsdags i förra veckan för att Lasse och Caddie skulle kunna få några träningar tillsammans före start.

Lördag - den Stora Dagen
Samling klockan 8 i Kratte Masugn och 27 ekipage till start. Grundomgången bjöd på tre stationer med "giftiga" och diffusa markeringar samt dirigeringar. Caddie och Lasse började på station 2 - en dubbelmarkering och dirigering i vatten, näckrosor och vass. Där löstes uppgifterna helt ok, om än en lite omständig dirigering då den var svårbedömd vad det gällde avståndet samt ett "säkerhetsblås" (vilket betyder poängavdrag) vid den ena markeringen. Sedan var det dags för station 3 - walk up där ekipagen startade parvis. Dubbelmarkering på linje, dirigering samt ytterligare en dubbelmarkering per hund. På denna station gick Caddie riktigt bra, men hade lite problem med en av markeringarna i den avslutande dubbeln där hon fick "jobba" ganska länge för att hitta anden. På sista stationen, nr 3, blev det fyra markeringar, varav två nästan hamnade på samma ställe, samt en dirigering. Caddie fixade hem tre av markeringarna, men när Lasse skulle skicka henne att hämta den fjärde (en av dom som hamnade på nästan samma ställe) var hon helt "borta". Om det berodde på kommunikationsproblem mellan henne och Lasse eller helt enkelt "hjärnsläpp" av Caddie är svårt att veta, men denna apport blev kvar i markerna vilket givetvis betydde en massa poängavdrag. Den avslutande dirigeringen fixade hon emellertid snabbt och lätt. Så var det hela över, och visst var man just då lite besviken över att hon inte fick in den där sista markeringsapporten...men, men...

Söndag - Semifinal och Final
Nio hundar/förare till Semifinal som bestod av en walk up med markeringar och dirigeringar (två markeringar och en dirigering per ekipage). Sedan dags för den Stora Finalen med Kerstin och Anki, Lena och Arron samt Micke och Fixa. Först en drive med förbjudna apporter, två långa markeringar och avslutningsvis en ca 120 m dirigering. Vann gjorde Kerstin Andersson med Anki (SJ(j)Ch Justlike Queen Elisabeth), som helt enkelt var bäst från början till slut och en fröjd att se tillsammans! Man fick gåshud! Att Anki dessutom är ett barnbarn till Tiger och har Caddies kullsyster Lotten till mor, kändes förstås lite extra kul! Stort GRATTIS till årets Retrievermästare samt övriga placerade! Fullständiga resultat och bilder finns på SSRKs hemsida.

Är helt medveten om att det här ren tävling och inte egenskapsbedömning...men ändå!
Markeringar och dirigeringar i all ära, men jag (och flera med mig) saknade ett självständigt sökarbete där hundarnas uthållighet, tåga och viltfinnarförmåga sattes på sin spets i semifinal eller final. Fantastiska förutsättningar för detta fanns ju på dessa helt underbara "andjaktsmarker" där man valt att ha finalerna vid Kratte Masugns herrgård. Tidsmässigt hade det ju heller inte inneburit några problem då det var nio respektive tre hundar i semifinal och final.

Avslutningsvis
Härliga dagar tillsammans med goda vänner och gamla "bekantingar", många duktiga hundar och förare samt god mat och dryck...sååå trevligt! Tack till mina underbara föräldrar och Caddie's Uppfödare, Anna-Karin och Lasse, som fixade denna upplevelse - något jag alltid kommer att bära med mig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmmmm vadå "gamla bekantingar"???? Det lät spännande!!!!Ja det är klart att du saknade sök, du va ju i Dalarna...Kram Kram från Limmerhultarna