14 september 2008

Dagarna med Elin och Dina


Elin och Find-it Wonder Fly

Onsdag
Hämtade Elin och Dina vid tågstationen i Herrljunga. Därefter blev det skogspromenad med alla hundar. Birdie var överlycklig för en ny kompis som också sprang väldigt fort, och for som en raket i skogen. Sedan blev det ett träningspass med olika markeringsövningar och linjetag. Elin och Dina är verkligen jätteduktiga och en fröjd att se tillsammans! Inte mycket att tipsa om där...
På kvällen blev det räkor, goda ostar och några glas vin.

Torsdag
Hundpromenad och sedan några släpspår till Dina som hon fixade alldeles utmärkt. Därefter for vi på shoppingtur i Gällstad. Direkt från Gällstad till Dannike för hundträning och kvällssträck vid brorsans viltvatten. Vi tränade återigen olika markeringsövningar och linjetag. Brorsan hade Caddie och jag Tee. Hundarna var duktiga och jag noterade snabbt att Dina var en labbe i brorsans smak. Och det klart...hon har rätt inställning, fokusering, hög fart och stil. Och kvällssträcket...kort och intensivt där vildänderna flög åt "fel håll".

Fredag
Tidigt på morgonen, iväg till Östergötland och Limmerhult. Vi hade en härlig och givande träningsdag tillsammans med Cinna, Anna och Hampuz. Och som uppfödare blir man både stolt och glad över att se Elin och Hampuz tillsammans med sina "Flugor".

Lördag
Återigen en tidig morgon och hemfärdsdag för Elin och Dina. Men innan dess - stor andjakt. Själv blev jag hemma då Tee löper. Brorsan ringde under lunchen och rapporterade om jakten, Dina och Elin. Vid halv femtiden fanns jag på plats vid sista dammen för att i ilfart skjutsa Elin och Dina till tågstationen. Vi hann precis och Elin fick äntra tåget i full jaktmundering.
När brorsan sedan lämnade "tillbaka" Caddie berättade han om Dina och Elins arbete under dagen...betyget blev "mycket väl godkänt". Inte illa av två debutanter!

Avslutningsvis en stor KRAM till Elin som, tillsammans med sin "Fluga" Dina, åker tåg i 28 timmar t/r för att tillbringa några dagar tillsammans med sin uppfödare!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är nog fler som skulle resa långt för att få träffa dig och träna lite. Saknar "våra" tjejträningar i Uppsala.
ha det/Lisa som hade Engla och ALLTID fick springa